Proiectoare ceata

Filter
Neselectat
Filter
Selectare după parametri
Models
Închidere
Produse
Ceata Audi A4 LED-uri (diode) (1994-1999)
Numărul articolului: GPVL164
Cel mai BUN PREȚ garantat în România
4.14/5 Voturi: 14
pret 596 RON
-
+
Turcia, cu insertii de plas...
Turcia, cu insertii de plastic incluse, diode bec. Foarte straluceasca puternic!

Doriți să cumpărați faruri de ceață? Sau nu știu cum să alegeți lumini de ceață, denumite popular PTF? Articolul nostru de recenzie vă va ajuta să faceți achiziția corectă. Și magazinul nostru este întotdeauna gata să ofere cele mai bune prețuri în Ucraina și CSI.

Echipamentul de iluminat al unei mașini moderne nu este doar o cerință pentru siguranță și respectarea regulilor de circulație stabilite, ci și o caracteristică - o caracteristică atât a vehiculului în sine, cât și a proprietarului acestuia. Fiecare șofer dorește să obțină de la mașina sa și confort, un sentiment de confort, plăcere estetică. Astfel, mai devreme sau mai târziu, șoferul se confruntă cu problema îmbunătățirii diferitelor sisteme și elemente funcționale ale „calului său de fier”. Să ne gândim mai detaliat la alegerea opțiunii pentru modernizarea iluminatului auto în ceea ce privește instalarea tipurilor moderne de lumini de ceață.

Ce lămpi de ceață să alegeți - lămpi cu halogen sau LED?

La alegerea farurilor de ceață, acestea sunt ghidate în primul rând de necesitatea de a poziționa mașina cât mai clar posibil în raport cu vizibilitatea sa față de ceilalți utilizatori ai drumului, precum și de a asigura vizibilitatea șoferului reperelor rutiere (marcaje, margini ale suprafeței drumului , umăr) în condiții meteorologice nefavorabile. În prezent, cele mai frecvente tipuri de faruri de ceață sunt lămpile cu halogen și lămpile cu led (diode emițătoare de lumină). Să aruncăm o privire mai atentă asupra trăsăturilor lor distinctive, care ne permit să facem cea mai bună alegere cu toată varietatea de produse de pe piață.

  • Focalizarea fasciculului de lumină în lămpile de ceață.

Ceața ar trebui să ofere o vizibilitate maximă a suprafeței drumului în zona de mișcare a vehiculului, care se realizează prin focalizarea fasciculului de lumină pe suprafața drumului și a obiectelor de-a lungul drumului său. De obicei, optica standard cu halogen nu oferă o astfel de focalizare, deci este adesea necesar să o echipați cu lentile suplimentare sau să instalați faruri lenticulare, ceea ce necesită costuri suplimentare. Lămpile cu LED sunt libere de acest dezavantaj, deoarece ele însele formează fasciculul de lumină și, în acest caz, proiectarea farului în sine nu este decisivă.

  • Putere de lumină PTF.

La același consum de energie, fluxul luminos al lămpii LED depășește semnificativ fluxul luminos al halogenului, adică eficiența și eficiența funcțională vorbesc în favoarea utilizării unei lămpi cu LED-uri.

La evaluarea tipurilor de lămpi comparate prin utilizarea lor ca lămpi laterale, este de asemenea necesar să se precizeze preferința lămpilor cu LED-uri. Acest lucru se datorează distribuției sursei de flux luminos pe suprafața emitentă de lumină: dacă în lampa cu led lumina este emisă dintr-o sursă puternică punctată, atunci în lampa cu halogen sursa de lumină este distribuită de-a lungul spiralei incandescente, ceea ce face ca fasciculul de lumină împrăștiat, neconcentrat.

De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că lămpile cu LED-uri cu aceleași valori ale puterii diodei utilizate la ieșire pot oferi o putere de flux luminos diferită. Cu cât sistemul de eliminare a căldurii este mai eficient, cu atât performanța luminii este mai aproape de puterea declarată a diodei. Ce înseamnă asta în practică? Dimensiunea mare a lămpii și prezența unui radiator (răcitor) asigură conformitatea maximă a parametrilor luminii de ieșire cu valoarea declarată a puterii diodei.

Trebuie remarcat faptul că lămpile mici LED fără răcire (până la 5 W) nu ar trebui utilizate ca dispozitive independente în sistemul de iluminat al mașinii, ele sunt de obicei utilizate ca altele și cel mai adesea au o funcție estetică. Ca elemente ale exteriorului unei mașini sau DRL, lămpile LED sunt în prezent necontestate în ceea ce privește o combinație de prețuri și proprietăți de consum. Dar lămpile cu diode puternice sunt mult mai eficiente ca sisteme de iluminare independente, puterea lor de lumină este de câteva ori mai mare decât cea a farurilor cu halogen.

  • Durata de viață a farurilor de ceață.

Pentru orice proprietar de mașină, atunci când cumpără accesorii auto și lămpi de ceață, un factor important în alegerea unui anumit dispozitiv este durabilitatea acestuia, păstrându-și în același timp proprietățile originale. Durata de viață a dispozitivelor se datorează caracteristicilor lor inițiale (materialele utilizate, manopera) și proprietăților inerente unei anumite metode de obținere a unui flux luminos. În acest sens, trebuie avut în vedere faptul că lămpile cu halogen, care asigură prezența unei spirale incandescente, au o temperatură de funcționare ridicată, ceea ce creează condițiile prealabile pentru reducerea duratei lor de funcționare și deteriorarea proprietăților consumatorilor:

  • mai sensibil la pornire și oprire, însoțit de încălzirea și răcirea dispozitivelor;
  • încălzirea nu are loc imediat, atingerea modului de funcționare necesită un anumit timp;
  • Temperatura ridicată a lămpilor cu halogen în timpul funcționării pe termen lung duce la supraîncălzirea sticlei farurilor, care, ca urmare a amplasării lor scăzute și a influențelor externe (temperatură scăzută, stropi de sub roți), poate duce la formarea de fisuri în sticlă și, în consecință, necesitatea înlocuirii PTF.

Toate fenomenele descrise nu sunt caracteristice lămpilor cu LED-uri din farurile de ceață, cu toate acestea, ele nu sunt lipsite de dezavantaje asociate cu efectele negative ale temperaturilor ridicate. Deși lămpile cu LED-uri nu se încălzesc la temperaturi ridicate (temperatura medie 70-80 ° C), aceste valori ale parametrilor sunt încă suficiente pentru apariția proceselor distructive în diodele LED, care este însoțită de o pierdere a fluxului luminos și o scădere a luminozitatea dispozitivului. Pentru a crește durata de viață a PTF-urilor pe baza utilizării lămpilor cu LED-uri, sunt utilizate materiale și aliaje speciale și sunt instalate radiatoare suplimentare pentru a ajuta la disiparea energiei termice. Astăzi, durata de viață a lămpilor cu LED-uri ajunge la 50.000 de ore, în timp ce pentru lămpile cu halogen este mult mai mică.

  • Nuanțe de culoare.

O altă caracteristică a lămpilor cu LED-uri este o gamă largă de nuanțe de culoare ale luminii primite. Acest lucru se realizează prin combinarea diodelor de diferite culori și a substanțelor speciale care schimbă lungimea de undă - fosforii sau prin utilizarea benzilor RGB. În același timp, lămpile cu halogen vin într-un spectru standard de nuanțe, ceea ce restrânge semnificativ variabilitatea gamei de culori.

În general, dacă comparăm lămpile cu halogen și lămpile cu LED de parametri similari, atunci alegerea fără echivoc va înclina spre utilizarea lămpilor cu LED în farurile de ceață. Astăzi, pe piața dispozitivelor de iluminat, lămpile cu LED sunt prezentate într-un sortiment mare. O gamă largă de dispozitive de la diferiți producători cu o gamă largă de puteri, caracteristici de lumină și proprietăți permite șoferului să aleagă tipul optim de lumini de ceață în scopurile lor specifice. Trebuie avut în vedere faptul că lămpile LED cu preț ridicat vor fi cu siguranță mai bune decât farurile cu halogen în toți parametrii posibili. În intervalul de preț mediu, farurile de ceață cu lămpi cu LED vor găsi cea mai bună aplicație ca DRL sau elemente de decorare a vehiculului. Printre produsele ieftine prezentate, este mai bine pentru un automobilist să acorde preferință lămpilor cu halogen pentru utilizare în PTF.

 

Puteți cumpăra lumini de ceață în Ucraina și Europa plasând o comandă pe site-ul nostru. Avem întotdeauna o selecție largă, disponibilitate constantă și livrare promptă. Pentru magazine online, servicii, magazine offline - oferim reduceri

Shipping to EU

En-gros și cu amănuntul

Propriul depozit

Autentificare
Comanda de apel