Faruri de ceata (faruri de ceata)

Sortare
Fără sortare
Filter
Neselectat
Filtrare după
Marca / Model
Цена
от до RON

Doriți să cumpărați faruri de ceață? Sau nu știi cum să alegi farurile de ceață, denumite popular PTF? Articolul nostru de recenzie vă va ajuta să faceți achiziția corectă. Iar magazinul nostru este întotdeauna gata să ofere cele mai bune prețuri în Ucraina și CSI.

Echipamentul de iluminat al unei mașini moderne nu este doar o cerință pentru siguranță și respectarea regulilor de circulație stabilite, ci și o trăsătură caracteristică - o caracteristică atât a vehiculului în sine, cât și a proprietarului său. Fiecare șofer dorește, de asemenea, să obțină confort, un sentiment de confort și plăcere estetică din mașina lui. Astfel, șoferul se confruntă mai devreme sau mai târziu cu problema îmbunătățirii diferitelor sisteme și elemente funcționale ale „calului său de fier”. Să ne oprim mai în detaliu asupra alegerii unei opțiuni de modernizare a iluminatului auto în ceea ce privește instalarea tipurilor moderne de faruri de ceață.

Ce lumini de ceață să alegi - halogen sau LED?

Atunci când aleg farurile de ceață, acestea sunt ghidate în primul rând de necesitatea poziționării cât mai clare a mașinii în raport cu vizibilitatea acesteia pentru ceilalți utilizatori ai drumului, precum și de asigurarea vizibilității pentru șofer a reperelor rutiere (marcaje, margini ale suprafeței drumului, borduri) în condiţii meteorologice nefavorabile. În prezent, cele mai comune tipuri de faruri de ceață sunt lămpile cu halogen și lămpile cu LED (diode emițătoare de lumină). Să aruncăm o privire mai atentă asupra caracteristicilor lor distinctive, care permit, cu toată varietatea de produse de pe piață, să facem cea mai bună alegere.

  • Focalizarea fasciculului de lumină în lămpile de ceață.

Farurile de ceață ar trebui să ofere vizibilitate maximă a suprafeței drumului în zona de mișcare a vehiculului, care se realizează prin focalizarea fasciculului de lumină asupra carosabilului și a obiectelor de-a lungul traseului acestuia. De obicei, optica cu halogen standard nu asigură o astfel de focalizare, așa că de multe ori este necesar să le echipați cu lentile suplimentare sau să instalați faruri cu lentile, ceea ce necesită costuri suplimentare. Lămpile cu LED-uri nu prezintă acest dezavantaj, deoarece ele însele formează un fascicul de lumină și, în acest caz, designul farului în sine nu este critic.

  • PTF cu putere ușoară.

Cu același consum de energie, fluxul luminos al unei lămpi cu led depășește semnificativ fluxul luminos al unui halogen, adică. eficiența și eficiența funcțională vorbește în favoarea utilizării lămpilor LED.

În evaluarea tipurilor comparate de lămpi în ceea ce privește utilizarea lor ca lumini de poziție, trebuie să se precizeze și preferința pentru lămpile cu LED-uri. Acest lucru se datorează distribuției sursei de lumină pe suprafața emițătoare de lumină: dacă într-o lampă cu LED lumina este emisă de la o sursă punctiformă puternică, atunci într-o lampă cu halogen sursa de lumină este distribuită de-a lungul spiralei incandescente, ceea ce face ca lumina fascicul difuz, neconcentrat.

De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că lămpile LED cu aceleași valori ale puterii diodei aplicate la ieșire pot da o putere diferită a fluxului luminos. Cu cât sistemul de disipare a căldurii este mai eficient, cu atât caracteristicile luminii sunt mai apropiate de puterea declarată a diodei. Ce înseamnă asta în practică? Dimensiunea mare a lămpii și prezența unui radiator (răcitor) asigură conformitatea maximă a parametrilor luminii de ieșire cu valoarea declarată a puterii diodei.

De remarcat că lămpile mici cu led fără răcire (până la 5 W) nu trebuie folosite ca dispozitive independente în sistemul de iluminat al mașinii, ele sunt de obicei folosite ca suplimentare și au cel mai adesea o funcție estetică. Ca elemente ale exteriorului unei mașini sau DRL, lămpile LED nu au astăzi nicio alternativă în ceea ce privește combinarea prețului și proprietăților de consum. Dar lămpile cu diode puternice sunt mult mai eficiente ca sisteme de iluminat independente, puterea lor luminoasă este de câteva ori mai mare decât cea a farurilor cu halogen.

  • Durata de viață a farurilor de ceață.

Pentru orice proprietar de mașină, atunci când cumpără accesorii auto și faruri de ceață, un factor important în alegerea unui anumit dispozitiv este durabilitatea acestuia, păstrând în același timp proprietățile originale. Durata de viață a dispozitivelor este determinată de caracteristicile lor inițiale (materiale utilizate, manopera) și proprietățile inerente uneia sau alteia metode de obținere a fluxului luminos. În acest sens, trebuie luat în considerare faptul că lămpile cu halogen, care asigură prezența unei spirale incandescente, au o temperatură de funcționare ridicată, ceea ce creează condiții prealabile pentru reducerea duratei de viață și deteriorarea proprietăților consumatorului:

  • mai sensibil la pornire și oprire, însoțit de dispozitive de încălzire și răcire;
  • încălzirea nu are loc imediat, atingerea modului de funcționare necesită un anumit timp;
  • temperatura ridicată a lămpilor cu halogen în timpul funcționării prelungite duce la supraîncălzirea sticlei farului, care, ca urmare a locației lor scăzute și a influențelor externe (temperatură scăzută, pulverizare de sub roți), poate duce la formarea de fisuri în sticlă. și, ca urmare, necesitatea înlocuirii PTF-ului.

Toate fenomenele descrise nu sunt caracteristice lămpilor cu LED din farurile de ceață, cu toate acestea, nu sunt lipsite de dezavantaje asociate cu efectele negative ale temperaturilor ridicate. Deși lămpile cu led nu se încălzesc la temperaturi ridicate (temperatura medie este de 70-80 ºС), totuși, aceste valori ale parametrilor sunt suficiente pentru apariția proceselor distructive în diodele cu led, care este însoțită de o pierdere a luminii. flux și o scădere a luminozității dispozitivului. Pentru a crește durata de viață a PTF pe baza utilizării lămpilor LED, sunt utilizate materiale și aliaje speciale și sunt instalate radiatoare suplimentare pentru a ajuta la disiparea energiei termice. Până în prezent, durata de viață a lămpilor LED ajunge la 50.000 de ore, în timp ce pentru lămpile cu halogen este mult mai mică.

  • Nuanțe de culoare.

O altă caracteristică a lămpilor cu LED este o gamă largă de nuanțe de culoare ale luminii rezultate. Acest lucru se realizează prin combinarea diodelor de diferite culori și a unor substanțe speciale care modifică lungimea de undă - fosfori sau utilizarea benzilor RGB. În același timp, lămpile cu halogen vin într-o gamă standard de nuanțe, ceea ce restrânge semnificativ variabilitatea gamei de culori.

În general, dacă comparăm lămpile cu halogen și cu LED-uri cu parametri similari, atunci alegerea fără ambiguitate va înclina spre utilizarea lămpilor cu LED-uri în farurile de ceață. Până în prezent, piața dispozitivelor de iluminat cu led-lămpi este prezentată într-un sortiment mare. Gama largă disponibilă de dispozitive de la diverși producători cu o gamă largă de putere, caracteristici luminoase și proprietăți permite șoferului să aleagă tipul optim de faruri de ceață pentru scopurile lor specifice. În același timp, trebuie luat în considerare faptul că lămpile cu LED de o categorie de preț ridicată vor fi cu siguranță mai bune decât farurile cu halogen în toți parametrii posibili. În gama medie de preț, farurile de ceață cu lămpi cu led vor găsi cea mai bună utilizare ca DRL-uri sau elemente de decorare a vehiculelor. Printre produsele ieftine prezentate, este mai bine ca un șofer să acorde preferință lămpilor cu halogen pentru utilizare în PTF.

Puteți cumpăra faruri de ceață în Ucraina și Europa, plasând o comandă pe site-ul nostru. Avem întotdeauna o selecție mare, disponibilitate constantă și livrare promptă. Pentru magazine online, servicii, magazine offline - oferim reduceri

Shipping to EU

En-gros și cu amănuntul

Propriul depozit

Autentificare
Comanda de apel
Comandă